Mijn voordelen

 

 

 

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan Woonschakel Berg en Nete. Wij bieden je tal van voordelen.

 

In dit filmpje krijgt u alvast een overzicht van deze voordelen.  

 

Afbeelding voor het filmpje

 

Wij bieden

 

 

 1. Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken of je huurder wel maandelijks correct betaalt. Ook moet je geen nieuwe huurder zoeken als die vroeger dan voorzien je woning verlaat. We garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract. 

 

 1. Onderhoud van de woning

Wij zijn jouw huurder en zorgen ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt, behalve de normale slijtage. 

 

 1. Professionele partner

Je werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, registratie, opmaken plaatsbeschrijving, …).

 

 1. Gunstige regeling in de personenbelasting    

Als een woning wordt onderverhuurd, betaalt de eigenaar belastingen op zijn werkelijke huurinkomsten. Verhuur je aan Woonschakel Berg en Nete (dat op zijn beurt onderverhuurt), dan is dat niet het geval. Je geniet dezelfde fiscaal gunstige regeling alsof je rechtstreeks zou verhuren aan een particuliere huurder. Je wordt dus belast op het kadastraal inkomen van de woning. 

 

 1. Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing                                                                                                      

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing, ook grondlasten genoemd. Het tarief verlaagt van 3,97% naar 2,4%. Voorwaarde is wel dat je ons jouw aanslagbiljet onroerende voorheffing bezorgt, zodat wij de nodige gegevens kunnen registreren bij de Vlaamse Belastingdienst. 

 

 1. Geen risico op leegstand(sheffing)

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, zoeken we meteen een nieuwe huurder. Hierdoor vermijden we lange leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.  

  

 1. Geen gerechtelijke procedures

We zijn jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures zoals bijvoorbeeld een uithuiszetting bij wanbetaling. Dit risico ligt volledig bij ons.

 

 1. Renovatiepremies

Wil je jouw woning verbouwen of renoveren om nadien aan ons te verhuren? Dan heb je misschien recht op Mijn verbouwpremie. Soms zijn er nog provinciale of lokale premies. Als je hier meer over wilt weten, kan je bij ons terecht. 

 

 1. Verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw

Je hebt recht op een verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw van 12% in de plaats van 21%, als je als eigenaar de woning voor minstens 15 jaar aan een woonmaatschappij verhuurt.

 

 1. Gunsttarief registratierechten

Als je een woning koopt en ze daarna verhuurt aan een woonmaatschappij, dan kan je genieten van het gunsttarief van 7% registratierechten.

 

 

Wij vragen

 

 1. Eerlijke huurprijs

Deze huurprijs die wij aanbieden voor jouw woning ligt lager dan op de private huurmarkt. Daartegenover staan natuurlijk alle voordelen zoals hierboven opgenoemd.

 

 1. Minimale kwaliteitsvereisten

De woning voldoet aan de minimale kwaliteitsvereisten van de Vlaamse Wooncode en de bijkomende kwaliteits- en comfortvereisten die Woonschakel Berg en Nete hanteert. Voor meer informatie over deze vereisten kan je steeds contact opnemen met ons.

 

 1. Minimale huurtermijn

De minimale huurtermijn bedraagt 9 jaren.

 

 1. Je woning ligt in ons werkingsgebied

De woning die je wilt verhuren aan ons ligt binnen ons werkgebied: Heist-op-den-Berg, Berlaar, Putte en Nijlen met al de deelgemeentes.